Predstavitev kluba

Ntk Gorica

Namiznoteniški klub Gorica iz Nove Gorice že več kot 52 let skrbi za namiznoteniško dejavnost na področju Goriške. V tem času je klub zabeležil številne uspehe, kar še danes daje zagon novim generacijam, da se z vsem srcem posvečajo tej čudoviti športni panogi. V zadnjih letih je klub, tako rezultatsko kot tudi organizacijsko, v vzponu, kar dokazuje tudi naraščanje števila članov, zlasti tistih najmlajših, ki se za svoj šport šele odločajo. Prav delo z mladimi je prednostna naloga kluba, obenem pa je potrebno poudariti, da so v klubu aktivne kar štiri generacije igralcev, ki se z velikimi uspehi udeležujejo vseh regionalnih, državnih in mednarodnih tekmovanj.

Ustanovitev kluba

Leta 1952 se je omenjeni skupini pridružil oficir JA Turina, ki je bil iz Ajdovščine premeščen v Novo Gorico. Bil je dober organizator in na njegovo pobudo je skupina ustanovila klub z imenom namizno teniški klub Gorica.

Turina je poskrbel tudi za prva tekmovanja. Organiziral je več dvobojev z igralci vojaških enot iz Ajdovščine in Vipave. Ta srečanja so bila za igralce kluba pomembna, saj, so se mnogo naučili, ker je v omenjenih enotah takrat služilo vojsko več znanih namiznoteniških igralcev tedanje Jugoslavije, med njimi tudi državni reprezentant Zdenko Uzorinac. Ta srečanja so pomenila pravo učenje tekmovalnega namiznega tenisa.

Postopoma se je v klubu začelo z redno in sistematično vadbo z najmlajšimi. Organizirana so bila prva uradna srečanja. V času od 1950 do 1960 je bilo na Primorskem ustavljenih veliko novih klubov in sekcij, zlasti na Obali. Na Goriškem je bila leta 1954 ustanovljena sekcija pri ŠD Rudar-Idrija, leta 1955 pri TD Partizan v Braniku in pri ŠD Anhovo ter 1. 1957 v Podbrdu. Tudi-v Mirnu in Vipavi so v tem času ustanovili sekcije namiznega tenisa.

Klub je živel in rasel. Ovira hitrejšemu razvoju pa so bile kadrovske težave in pomanjkanje finančnih sredstev ter prostorov, kjer bi lahko nemoteno trenirali. V iskanju rešitve teh žgočih problemov so člani kluba pristali na ponudbo takrat najmočnejšega ŠD Primorske, Ždar, da se jim pridružijo. Ponudbo so prejeli od predsednika SD da, Rudolfa Varla.Tako je bil ustanovljen namiznoteniški klub Železnikar.

Vsa opisana razgibanost je kar klicala k organiziranju uradnih tekmovanj, zato je klub organiziral prva tekmovanja okraja Gorica, sporazumno s športnimi prijatelji z Obale pa tudi prvo prvenstvo Primorske v letu 1956. Tekmovalo se je moštveno, v dvojicah in posamezno. Prvenstvo je uspelo tako po organizacijski plati kot po številu udeležencev in doseženih rezultatih.

Predstavitev kluba

...

Aktualno

Športna zveza Nova Gorica je dne 23.01.2018 na dogodku Športnik Goriške 2018 podelila priznanja… več

Na Bevkovem trgu, 8. septembra od 15,30 ure dalje je potekala Športna tržnica, kjer so se… več

9 fantov iz NTK Gorica je vzelo lopar, teniske, klubske drese in kar nekaj paninov ter se… več

Evo iz primorskega kadetskega 2017 se vračamo nasmejani. Vsi zastavljeni cilji so bili tudi… več

Lepa in uspešna nedelja je za našo mlado ekipo NTK GORICA. Na Jakhlovem turnirju v Ljubljani je… več

1. TOP ZA KADETINJE IN KADETE, Tržič, 11. december, 2016

Včeraj se je v Tržiču odvil 1.… več

Sponzorji

MM-BIRO d.o.o. Carpediem d.o.o. APT TEHNIKA D.O.O. E3 d.o.o.
Siviera d.o.o. ELES

 

Mestna Občina Nova Gorica